Obstecare ser ingen tillväxtvärk

Obstecare är ett medicintekniskt bolag som utvecklar kliniska metoder och lösningar för att förbättra förlossningsvården för mödrar, barn och kliniker. På en investerarpresentation hos Aktietorget presenteras bolagets verksamhet och planer av vd Johan Itzel.

Ca 8-10 procent av alla förlossningar genomförs via oplanerade kejsarsnitt, någonting som är förknippat både med risker, kostnader och lidande. Bolagets produkt ska hjälpa till att minska oplanerade kejsarsnitt genom att övervaka livmoderns mjölksyrenivå.

Produkten är CE-märkt och får i dagsläget säljas i EU. USA bedöms vara den största marknaden, men just nu fokuseras insatserna på västra Europa där bolagets produkter idag finns hos 5 kunder.

Bolaget genomför just nu en nyemission inför en notering på Aktietorget med planerad första handelsdag den 4:e januari 2018. Bolaget värderas före nyemissionen till 40,8 miljoner kronor.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.seOBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.