Analys Optifreeze
Optifreeze kräver fortsatt kyla av ägarna
Optifreeze (börskurs 16,30 kronor 27/11) har en teknologi som förhindrar kristallbildning vid nedfrysning av frukt och grönt. Resultatet blir att grönsaker, frukt, bär och örter som fryses ner behåller sin struktur efter upptining och ser ut och smakar som före nedfrysning. Teknologin kan också användas vid kylförvaring med effekten att hållbarheten förlängs. Det skapar möjligheter för livsmedelsindustrin i form av färre kassationer och fräschare frysprodukter.
Teknologin bygger på vakuumbehandling och kortvariga högspänningspulser i kombination med en behandling av naturligt förekommande sockerarter. Konceptet har utvecklats av forskare vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Här är ett videoklipp från bolaget, på engelska, där en av uppfinnarna bakom det hela förklarar lite närmare.
Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.
Läs denna och andra artiklar gratis
Som free-medlem får du:
- Tusentals artiklar helt gratis
- Ett urval av Affärsvärldens aktieanalyser
- Krönikor, reportage och intervjuer
- Dagliga nyhetsbrev
Premium - få allt innehåll direkt
- Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
- Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
- Över 500 aktieanalyser per år
- Unika investeringsverktyg och portföljer
- Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
- Och mycket mer
Vill du se fler alternativ? Läs mer här