42% av bostadsägarna tror på stigande bostadspriser

Bostadsägare i Sverige är generellt sett mer optimistiska kring bostadsprisernas utveckling på ett års sikt.
Robert Boije om landets boprisfall.
SBAB:s Robert Boije. Foto: TT

42 procent av de som tillfrågats i SBAB:s enkät med 1 100 bostadsägare tror att priserna kommer att stiga. 40 procent tror priserna kommer att vara i princip oförändrade.

Av de som svarat att de tror att priserna kommer att stiga på ett års sikt tror 66 procent att det kommer ske genom sjunkande räntor, jämfört med 38 procent under tredje kvartalet.

”Bostadsägarnas optimism har tilltagit markant sedan förra kvartalet. Det är tydligt att det hänger ihop med förväntningar om sjunkande räntor. Riksbankens besked om att styrräntan kan komma att sänkas före sommaren och många bankers nedskruvade ränteprognoser har troligen inverkat på denna stora omsvängning på kort tid”, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets