7% rabatt i Egetis riktade nyemission

Den riktade nyemissionen i läkemedelsutvecklingsbolaget Egetis Therapeutics gjordes till kursen 6 kronor, vilket ger en rabatt på 7% mot gårdagens stängningskurs på 6,43 kronor.
7% rabatt i Egetis riktade nyemission - nicklas-westerholm-2
Nicklas Westerholm, VD Egetis Therapeutics

Nyemissionen på 35 miljoner aktier tillför bolaget 210 miljoner kronor före transaktionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande. Gårdagens stängningskurs var 6,43 kronor.

Emissionen övertecknades och investerarna är bland annat AXA Investment Managers, Handelsbanken Fonder genom fonden Hälsovård Tema, och Medical Strategy. Existerande ägare Linc, Fjärde AP-fonden och Unionen har också tecknat i emissionen.

Carnegie hanterade emissionen genom ett så kallat bookbuilding-förfarande med institutionella investerare.

Bolaget avser att använda de nya pengarna till att finansiera den fortsatta uppbyggnaden av sin kommersiella infrastruktur i Europa och USA samt förberedande aktiviteter inför planerad kommersialisering av Emcitate under 2024.

Emissionen ger en utspädning om 14%. Styrelsen bedömer att det var att föredra att genomföra en riktad emission framför en företrädesemission.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.