ABB avnoterar sig i USA

Kraft- och automationsbolaget ABB har efter drygt två decennier beslutat sig för att avsluta sin notering i New York. En avnotering är planerad runt den 23 maj.
ABB avnoterar sig i USA - Germany Silicon Valley Bank
Foto: AP

Aktien har handlats på New York Stock Exchange. Framöver planerar även den schweizisk-svenska bjässen att går ur registreringen hos SEC.

”Huvudskälet är att tillgången till de internationella aktiemarknaderna har ökat sedan vår notering, genom digital handel på flera plattformar. Därför ser vi inte längre något behov av att vara noterade på så många som tre aktiemarknader”, skriver bolaget.

Samtidigt lyfter man upp att bolaget på grund av sin historia kommer att kvarstå som noterade i såväl Schweiz som Sverige.

ABB skriver också att avnoteringen är en del i att göra företaget enklare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco