ABB:s vd Ulrich Spiesshofer går på dagen

ABB:s vd Ulrich Spiesshofer avgår från sin post, som han har innehaft sedan 2013.

ABB:s styrelseordförande Peter Voser tillträder med “omedelbar verkan” som tillförordnad vd, utöver sin nuvarande ordföranderoll.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Styrelsen i ABB och vd Ulrich Spiesshofer har “gemensamt kommit överens” om att han avgår som vd, heter det i pressmeddelandet.

ABB redovisar en orderingång om 7.613 miljoner dollar för det första kvartalet (7.555).

Det framgår av den bokslutsrapport som ABB offentliggjorde oväntat på onsdagsmorgonen då bolaget även meddelat att vd Ulrich Spiesshofer.

Analytiker hade i snitt väntat sig en orderingång om 7.649 miljoner dollar, enligt en sammanställning från Infront Data sammanställd den 12 april.

Intäkterna uppgick till 6.847 miljoner dollar (6.441), att ställa mot analytikernas snittestimat om 6.862 miljoner dollar.

Det operativa ebita-resultatet uppgick till 766 miljoner dollar (752). Här var snittestimatet 801 miljoner dollar, enligt Infront Data.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här