ABG: Investmentbolaget har straffats för hårt

Kinnevik har gått sämre än börsen generellt sedan investmentbolagets rapport för det fjärde kvartalet i februari. Aktien har därmed blivit straffad för hårt. Det menar ABG Sundal Collier.

ABG Sundal Collier har höjt sin rekommendation för aktien till köp.

Att aktien har gått sämre än index de senaste veckorna är inte motiverat, menar ABG som bland annat pekar på att förhållandevis motståndskraftiga Tele2 utgör cirka 40 procent av portföljen. Dessutom bör Zalando klarar sig bättre än många andra modebolag och dessutom sitter hälsovårdbolaget Livongo i den onoterade portföljen bra till.

“Den nuvarande substansrabatten på 29 procent kan jämföras med vårt riktmärke om 10 procent och femårssnittet på 20 procent och vi ganska optimistiska vad gäller utsikterna för substansvärdet”, skriver ABG i analysen.

Investmentbanken framhåller vidare att Kinnevik är i bra finansiell form med en skuldsättningsgrad på mindre än 2 procent. ABG tror därför att Kinnevik redan ägnar ansenlig tid åt att utvärdera olika investeringsmöjligheter.

“Vi förväntar oss inte betydande aktivitet omedelbart, men förväntar oss att bolaget kommer att vara aktivt under årets gång”, skriver ABG.

ABG:s nya riktkurs ligger på 198 kronor, ned från tidigare 235 kronor. Aktien handlas kring 172 kronor på måndagen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här