Academedia förvärvar 113 förskolor i Finland

Utbildningsbolaget Academedia etablerar sig Finland.
Academedia
Foto: Academedia

Bolaget har ingått avtal om förvärv av Touhula Päiväkodit. Förvärvet omfattar 113 förskolor med 7 700 barn i Finland. Förvärvet är i linje med företagets strategiska plan om att växa internationellt.

”Finland har länge legat högt på listan över intressanta länder för AcadeMedia att verka i och det är glädjande att vi nu hittat en bra partner där”, säger Katarina Wilson, tillförordnad vd på Academedia.

Touhula omsatte 2023 cirka 100 miljoner euro med en ebit på 3 miljoner euro. Förvärvet genomförs den 1 mars, enligt ett pressmeddelande.

Affären har ett initialt skuldfritt värde på 26,5 miljoner euro. Därutöver utgår tilläggsköpeskilling beroende på framtida resultatutveckling i Touhula om maximalt 15 miljoner euro vilket skulle innebära en ev/ebita om 5,6x. Säljare är företagets styrelse, ledning och närmare 100 medarbetare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco