Active Biotech storvarslar

Active Biotech meddelar i dag att bolaget varslat 47 medarbetare om uppsägning, vilket innebär en omfattande neddragning av verksamheten som i dag omfattar 56 anställda.

Neddragningen sker till följd av att bolagets läkemedelskandidat tasquinimod, som utvecklades mot prostatacancer, visade negativa studieresultat i april. Samtidigt meddelar bolaget att forskningsarbetet kring läkemedelsprojektet ISI avslutas.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har kallat fackliga organisationer till förhandling och beräknar att organisationsförändringarna kommer att vara fullt genomförd per den 1 januari 2016. Verksamhetsanpassningen medför en minskning av Active Biotechs kostnader, de totala rörelsekostnaderna förväntas minska till cirka 50 miljoner kronor 2016.

Som tidigare aviserats har samarbetet med Ipsen avbrutits och forskningen kring tasquinimod handlar nu om att sammanställa resultaten från fas III-studien. Också forskningen kring läkemedelsprojektet ISI avbryts.

”Ett omfattande arbete kvarstår med att sammanställa alla data från studien 10TASQ10 och lämna in en slutrapport till relevanta myndigheter. Detta arbete planeras vara färdigställt under 2015. För projektet ISI kommer arbetet fokuseras på att slutföra säkrandet av en bred patentplattform före slutet av år 2015”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Det kliniska projektet laquinimod kommer att drivas vidare enligt plan tillsammans med samarbetspartnern Teva. Nästa viktiga milstolpe i laquinimod-projektet är resultat från den pågående fas III-studien Concerto, vilken har som primärt mål att bromsa funktionsnedsättningen hos patienter med relapserande remitterande multipel skleros, RRMS.

Projekten Anyara och paquinimod kvarstår för utlicensiering och RhuDex drivs och finansieras till fullo av samarbetspartnern MediGene.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.