Affärsvärlden: En berusande kassaflödesmaskin

Bolaget Arcus har en högmarginalaffär med få risker.

Arcus, som noterades på Oslobörsen i början av december i fjol, är en noterad vin- och spritspelare med mycket starka positioner hos de statligt reglerade försäljningsmonopolen i Sverige, Norge och Finland.

LÄS MER: Affärsvärlden: Dags plocka hem vinsten i Affärsvärldens favoritSälj cancervårdsföretaget och köp tillbaka på lägre nivåer.

Arcus verkar på mogna nordiska marknader, har tyngd mot vinhandel i intäktsmixen samt egna spritvarumärken inom framför allt akvavit och snaps. De sistnämnda innefattar välkända produkter som Aalborg Akvavit och Gammel Dansk, vilka associeras mer med lokala traditioner än exportvänliga statusvaror.

Köp med riktkurs 53 kronor, på ett års sikt.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.