Affärsvärlden rekommenderar två köp, två avvakta

Ett spelbolag, ett fastighetsbolag, en serieförvärvare och ett energibolag är under lupp denna vecka.

Tidningen Affärsvärlden har följande rekommendationer i nummer 50, 2015:

 

Betsson – köp

Betsson värderas med en ­liten rabatt relativt Unibet, vilket är motiverat. För 2016 och 2017 landar ev/ebit på 17,5 respektive på 15,1. Även om det inte är uppenbart fyndläge så är det fortfarande köpvärt givet att det också innefattar en direkt­avkastning om minst 3 procent i dagsläget. I en omvärld som har svårt med tillväxten så erbjuder gamblingaktier som Betsson en attraktiv exponering mot en sektor med hög strukturell tillväxt och lönsamhet. Köp med riktkurs 185 kronor.

 

D. Carnegie – köp

D. Carnegie värderas i dag styvmoderligt i jämförelse med de större fastighetsbolagen på börsen. Att skillnaden är så stor beror i vår bedömning mycket på att modellen ännu inte satt sig. Men med uppvärderingen från Newsec i färskt minne lär vi under kommande år få se fler liknande uppvärderingar. Med tanke på den låga risken med bostäder i Stockholm finns det inte mycket som kan gå snett, framförallt inte i områden med bra kommunikationer. Vi tycker att det finns gott om utrymme för en uppvärdering av aktien och väljer att rekommendera köp med målkursen 83 kronor.

 

Midway – vänta

Oroande är att Midway inte tjänar mer pengar trots att konjunkturen är relativt god. I ett läge med försämrad konjunktur finns inte mycket marginaler med dålig lönsamhet i många dotterbolag och en hög skuldsättning. Även om Midway förefaller vara på rätt väg, så går det för sakta. Investerare gör nog bäst i att fortsatt fokusera på betydligt mer högkvalitativa serieförvärvare som Indutrade, Addtech eller varför inte AQ Group.

 

Vestas – vänta

Vestas-aktien börjar nu närma sig toppnivåerna från före finanskrisen. Då var fossil energi, oja, gas och kol, också på toppnivåer. Nu är dessa på bottennivåer vilket inte märks i prissättningen av Vestas-aktier. Värderingen börjar bli svår att motivera också på fundamentala grunder. Analytikerna är fortsatt positiva till Vestas, 11 har köp och 4 har avvakta, ingen sälj men värderingen tillåter inga som helst misstag. Affärsvärlden sänker till vänta.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.