Affärsvärlden: Teckna serieförvärvaren

Den historiska utvecklingen imponerar och aktien är värd att teckna.

TECKNA. Industrigruppen Volati tar klivet in på börsen i nästa vecka. Anmälningsperioden avslutas den 28 november och första handelsdagen på Stockholmsbörsen planeras till den 30 november. De nytryckta aktierna säljs till det fasta priset 58 kronor.

Volati grundades 2003 av Karl Perlhagen och Patrik Wahlen. Sedan dess har Volati förvärvat 22 bolag varav fem stycken i år. Expansionen har resulterat i en årlig genomsnittlig vinstökning (ebita) på höga 38 procent per år sedan start och 27 procent de senaste fem åren, högt över målsättningen 15 procent per år.

Börsen älskar den här typen av bolag och den historiska utvecklingen övertygar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco