Affärsvärlden: Tre köpvärda aktier

I veckans nummer lämnar Affärsvärlden tre köprekommendationer.

Affärsvärlden rekommenderar köp i Telia Sonera, Addtech och Transcom. SSAB får avvakta-råd.

Det framgår av det senaste numret av tidningen.

Telia Sonera-aktien beskrivs av tidningen som en stabil aktie med hög direktavkastning. Värderingen bedöms inte vara särskilt utmanande i dag med ett pris som motsvarar 7,5 gånger det väntade ebitda-resultatet för år 2015 på skuldfri basis. Detta är i linje med övriga telekombolag på den nordiska marknaden. Aktien framstår heller inte som övervärderad när tidningen analyserar historiska p/e-tal utan bedömningen blir att det finns utrymme för kursuppgång. Med kraftfulla investeringar spår Affärsvärlden ett fortsatt starkt kassaflöde och höga utdelningar. Rekommendationen blir köp med riktkurs 53 kronor.

Marginalförbättringen i Transcom har tagit längre tid än vad Affärsvärlden väntat sig. Förväntningarna på bolaget är dock låga och tidningen väljer då att köpa. Tidningens riktkurs landar på 1,50 kronor motsvarande ett p/e 10 och enterprise value/ ebit på 9 utifrån 2015 års prognos.

Om innevarande räkenskapsår varit positivt ur ett förvärvsperspektiv för Addtech har den operativa utvecklingen varit sämre. Affärsvärldens bild är att Addtech är den typ av bolag en investerare ska plocka upp när företaget levererat en besvikelse. När en tredjedel av börsvärdet utraderats på bara tre månader bedömer tidningen att värderingen kommit ned på nivåer som de finner klart attraktiva. Rekommendationen blir köp med riktkurs 110 kronor.

Affärsvärlden håller fast vid sin tidigare strategi från i maj att avvakta med köp i SSAB trots att allt fler analytiker rekommenderar köp på bolaget. Efter kapitalmarknadsdagen uppgår denna siffra till 6 av 15 analytiker gentemot 3 av 16 analytiker i maj. Risken finns att SSAB gör sitt tredje förlustår i rad, menar Affärsvärlden. Rekommendationen blir avvakta och köp först när bolagets försäljning ökar.

Till tidningens börsportfölj köper man in fyra nya aktier: Nibe, Indutrade, Telia Sonera och Trelleborg.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG