Affärsvärlden: Triss i köpråd

Tre aktier får köpråd i senaste numret av Affärsvärlden.

Intrum Justitia, Net Insight och Semcon får samtliga köprekommendationer medan Ramirent får rekommendationen vänta.

Finans- och indrivningsföretaget Intrum Justitia har tagit sig igenom börsoron med den äran och aktien har stigit med nära 30 procent emedan börsen som helhet har fallit med 10 procent. Det finns dock mer att hämta i aktien, skriver tidningen. Det som talar för aktien är att bolaget har redovisat stadigt högre vinster under senare år, bolagets låga riskprofil, att den organiska tillväxten uppgick till 5 procent under andra kvartalet och strategin att förvärva tillväxt. Dock tycks konkurrensen om mindre objekt att förvärva ha hårdnat. Rekommendationen blir köp med riktkurs 342 kronor.

Nätverksbolaget Net Insight har gått trögt på börsen, vilket skapat ett hyggligt köpläge. Det finns en del som talar för att delårsrapporten som presenteras den 28 oktober kan bli ett bra tillfälle att plocka upp aktien, skriver tidningen. Underliggande tillväxt i kombination med förvärv gör vinsttillväxten hög nästa år. Kortsiktigt lär tredje kvartalet dock bli svagt, vilket kan skapa en ännu mer attraktiv ingångsnivå i aktien. Rekommendationen blir köp med riktkurs 3,10 kronor i ett ettårigt perspektiv.

Det har gått trögt för teknikkonsulten Semcon. Men nu ser botten ut att vara nådd. I tidningens scenario handlas Semcon till p/e 7 på nästa års prognoser. En jämförelse med övriga teknikkonsulter medför en rabatt på drygt 50 procent. Det är väldigt lågt ställda förväntningar, även om en viss rabatt är motiverad. På nuvarande nivåer är Semcon-aktien värd en chans. Rekommendationen blir köp med riktkurs 48 kronor.

Finska maskinuthyraren Ramirent lockar med en pressad värdering och intressanta tillväxtmöjligheter och det finns ingen anledning att tvivla på Ramirents framtidsutsikter i ett längre perspektiv. Tröga byggmarknader i Norden, Sverige undantaget, gör dock att uppvärderingen lär dröja. Tidningen väljer att avvakta i ett ettårigt perspektiv.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här