AFP stämmer X – vägrar förhandla om ersättning

X, som nyligen bytt namn från Twitter, står inför rättsliga åtgärder i Frankrike. Nyhetsbyrån AFP stämmer bolaget för vad de kallar "en tydlig vägran" från X att inleda diskussioner om ersättning för delning av nyhetsinnehåll på plattformen. Det rapporterar Techcrunch
AFP stämmer X – vägrar förhandla om ersättning - ONS (Offshore Northern Seas) i Stavanger.
Elon Musk. Foto: Carina Johansen / NTB

AFP uppger att de vill ha ett snabbt beslut för att tvinga X att tillhandhålla nödvändig information om återanvändning av deras nyhetsartiklar. Det för att kunna räkna på hur mycket pengar de har rätt från företaget enligt fransk lagstiftning.

För närvarande förklaras det vara oklart huruvida ärendet kommer godkännas eller inte, eftersom X inte bedöms ha någon dominerande ställning inom allmänna söktjänster i landet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG