Africa Energy-chef säljer aktier efter optionsinlösen

Jan Maier har den 25 maj sålt 700 000 aktier i Africa Energy där han är VP Exploration.
Africa Energy-chef säljer aktier efter optionsinlösen - pengar-700_binary_6979935.jpg

Aktierna såldes till kursen 1,71 kronor per aktie. Försäljningsvärdet uppgår till 1 195 600 kronor.

Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Africa Energy rapporterade senare under tisdagen in fler transaktioner som är daterade den 21 maj. Det handlar om inlösen av aktieoptioner som löpte ut i maj och aktierna såldes därefter för att genomföra en så kallad “cashless exercise”. Det innebär normalt att ett kortsiktigt lån används för att lösa in optionerna till aktier som sedan säljs för att återbetala lånet. Det är ett vanligt förfarande när det gäller olika typer av optionsprogram då det ofta kan krävas stora summor för att köpa aktierna och behålla.

“Jan har fortfarande en betydande exponering mot företagets framgång med 1,0 miljoner aktier och 6,5 miljoner kvarvarande aktieoptioner”, säger bolagets IR-kontakt Sophia Shane i en kommentar till Finwire.

Flera andra insynspersoner i Africa Energy har den senaste tiden rapporterat in transaktioner kopplade till de optioner som löpte ut 21 maj.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.