AFV: Köp Lundin-bolaget

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer fyra analyser, där Lundin Petroleum och Atrium Ljungberg ges köprekommendationer. Med Autoliv och Avanza bör investerare vänta.

För Lundin Petroleum ser tidningen att bolaget har en enastående prospekteringshistorik, och att de norska tillgångarna ger företaget ett mycket stort värde vilket garanterar tillväxtpotential på såväl kort som medellång sikt. Affärsvärlden anser att aktien är alltför spännande att stå utanför, speciellt nu när slutfasen i utvärderingen av Johan Svedrup-fältet närmar sig, rekommendationen är därför köp.

För Avanza är rekommendationen att avvakta. Affärsvärlden anser inte att de senaste årens investeringar i nya it-system för att minska kostnaderna räcker, så länge spararna håller sig borta från börsen ser de inge större lyft i aktien.

I Autoliv ser tidningen en rimligt värderad aktie som har presterat bra i år givet marknadsförutsättningarna. Trots ökat säkerhetsfokus så anser de dock att marknadsutsikterna är för låga för att aktien ska köprekommenderas, och således bör man vänta med att investera i aktien.

Fastighetsbolaget Atrium Ljungbergs p/e-tal anses vara attraktivt med tanke på bolagets goda historiska tillväxt. Därtill har det lyckats väl med projektutveckling av fastigheter, och därför anser Affärsvärlden att aktien har mer att ge vid nuvarande värdering.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco