Aktierna som kan påverkas

Terminerna för de ledande europeiska indexen pekar upp inför att handeln i Europa ska inledas på torsdagen efter positiv utveckling i USA och delar av Asien.

En halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 0,4 procent högre, CAC 40 Index ökade 0,4 procent medan DAX-terminen steg 0,4 procent.

Börserna i New York vände upp på onsdagen efter en svag öppning, sedan investerarna kommit tillbaka till banker och oljebolag. Dow Jones slutade 0,1 procent upp, en förbättring jämfört med vid europeisk stängning då indexet var kring -0,4 procent. S&P 500 steg 0,4 procent och Nasdaq Composite ökade 0,6 procent.

Ciscoföll 13 procent i efterhandeln sedan bolagets guidning för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret inte infriade förväntningarna. Resultatet för det första kvartalet i räkenskapsåret av dock bättre än väntat medan försäljning blev i linje med konsensus.

Indexen på de ledande asiatiska börserna var övervägande högre på torsdagen.

Shanghai Composite Index steg 1,0 procnt efter att Moodys höjt sitt kreditbetyg för Kinas utländska och lokala upplåning till Aa3, det fjärde högsta betyget, och motiverar detta med landets finansiella styrka och förmåga att tygla förluster från en kredituppgång. Utsikterna förblir positiva.

Nikkei 225 steg 0,3 procent med stöd av uppgångar för banker sedan Deutsche Bank höjt rekommendationen för sektorn till övervikt från tidigare marknadsvikt. Kospi Index föll 2,7 procent efter sedan Barack Obama och Sydkoreas president Lee Myung Bak misslyckats med att nå ett frihandelsavtal.

Terminshandeln indikerar att börserna i New York ska öppna med nedgångar om 0,1-0,4 procent i eftermiddag.

För svensk del har JP Morgan höjt riktkursen för Swedbank till 115 kronor från tidigare 110 kronor och upprepat rekommendationen övervikt.

Saabkan påverkas av medieuppgifter i Valor Economico, Brasiliens största ekonomitidning, som gör gällande att president Lula da Silva nu lutar åt Gripen NG.

Ratoshar sålt hela sitt innehav i Camfil till huvudägarna. Försäljningen innebär en exitvinst för Ratos om cirka 610 miljoner.

Björn Borghar redovisat ett resultat efter skatt på 36,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet. En förbättring jämfört med 30,1 miljoner kronor motsvarande period ett år tidigare.

På torsdagens europeiska makroagenda finns preliminär BNP från Spanien, ECB:s månadsrapport samt räntebesked från Lettland.

Ingen USA-statistik väntas eftersom räntemarknaden håller stängt för Veterans Day.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.