Aktierna som rasar nära 20 procent

Stockholmsbörsen hade vid lunchtid på tisdagen återtagit större delen av den inledande nedgången. Bland spelbolagen rörde rapporter och en vinstvarning från Catena Media om.

Vid 11.45 var storbolagsindex OMXS30 oförändrad till nivån 1.888. Aktier för 5,9 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Motsvarande index på de ledande europeiska börserna lyste rött, där tyska DAX-index och Parisbörsens CAC40 var ned 0,5-0,6 procent.

Affiliatebolaget Catena Media föll drygt 18 procent efter att ha vinstvarnat med anledning av nedskrivningar av tidigare förvärvade tillgångar. Sektorkollegan Raketech var också ner 8 procent. I spelsektorn rasade även rapporterande Aspire Global 25 procent efter slopad utdelning och ett resultat som tyngdes av en skatteförlikning.

Gaming Innovation Group, GIG, kom också med rapport där vissa kvartalssiffror redan meddelats med anledning av att en stor del av verksamheten såldes till Betsson. Aktien tappade drygt 10 procent. GIG meddelade också att intäkterna under januari 2020 var 8 procent högre än det månatliga genomsnittet för det fjärde kvartalet.

Bland storbolagen gick Swedish Match starkast och tobaksbolagets aktie steg 2 procent. Högt upp syntes även Astra Zeneca samt Swedbank och Handelsbanken med uppgångar runt 1 procent. I motsatt riktning gick en rad industribolag med Hexsagon, SSAB och Boliden längst ned i listan.

Hotelloperatören Scandic Hotels inledde sin rapportdag med en nedgång, men vände upp och stod vid lunchtid 6,5 procent högre. Scandic Hotels utveckling i det fjärde kvartalet var blandad, medan utsikterna är solida, konstaterade Morgan Stanley i en snabbkommentar efter tisdagsmorgonens bokslut.

Gamingbolaget Paradox lämnade en rapport som bjöd på ett resultat före skatt som överträffade analytikernas förväntningar. Aktien som tidigare pressats avancerade 5,8 procent.

Teknikkonsultbolaget Devport föll över 18 procent efter en rapport som innehöll ett minskat resultat och slopad utdelning.

“Vi har under fjärde kvartalet påverkats negativt av prispress och en relativt hög obeläggning vilket medför att rörelsemarginal och vinst är lägre i fjärde kvartalet än motsvarande period året innan”, kommenterar vd Nils Malmros.

Priset i fastighetsbolaget Nyfosas riktade nyemission, som aviserades efter börsstängning på måndagen, blev 93 kronor per aktie. Aktien var ned måttliga 0,4 procent till 95:55. Även Spotlightlistade Ambia Trading har gjort en riktad nyemission till kurs 5:00 kronor och aktien var ned 6,5 procent till emissionskursen.

Bränslecellsbolaget Powercell låg högt i omsättningslistan och var samtidigt upp 8 procent. På måndagen steg aktien 13 procent efter att bolaget tecknat ett distributörsavtal för den japanska marknaden. Sedan årsskiftet är aktien är upp över 100 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här