Aktierna som tar plats i Paretos modellportfölj

Pareto tar in fem nya aktier i sin svenska aktieportfölj för april.

Pareto behåller fem av tio aktier i sin portfölj i april, jämfört med mars. Pareto ersätter Stillfront, Knowit, Green Landscaping, Recipharm och Essity med ABB, Stora Enso, Storytel, Synthetic MR och Volvo.

Det framgår av ett marknadsbrev.

I mars gick sju av de tio aktierna i Paretos portfölj bättre än indexet OMXSGI, framför allt Stillfront och Knowit.

Vad gäller de fem nya aktierna skriver Pareto följande om varje:

ABB: bolaget väntas leverera bättre än vad marknaden räknar med under 2019, tack vare sencyklinsk efterfråga.

Stora Enso: aktien togs ur portföljen i februari på grund av risk för svag massamarknadsdata. Nu tror Pareto att massamarknaden har nått botten och räknar med att aktien får en bra utveckling i april

Storytel: gör stora operationella framsteg och nuvarande värdering återspeglar inte kombinationen prenumerationstillväxt och intäktstillväxt tillsammans med trygg kassaflödesgenerering.

Synthetic MR: förväntningarna på Synthetic MR har sjunkit efter bokslutskommunikén och aktien har nu attraktiv värdering.

Volvo: minskad orderingång i Nordamerika är sannolikt inprisad nu. Orderboken i Nordamerika är i stort sett full, i relation till produktionskapacitet vilket väntas leda till god utveckling för försäljning och resultat 2019.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.