Aktiespararen: Åtta köpvärda aktier

Hela åtta aktier får köprekommendationer, bland annat vitvarujätte och en massa- och pappersjätte.

Tidningen Aktiespararen sätter köprekommendationer på följande aktier i det senaste numret: Electrolux, Inwido, Doro, Immunovia, Pandora, Stora Enso, SCA och Nordic Waterproofing.

Electrolux omstruktureringen skapar enligt tidningen värden och Aktiespararen summer de olika delarna till 280 kronor per aktie. Kursen ligger kring 246 kronor i skrivande stund.

”Risken är låg så uppsidan räcker för ett köpråd”, skriver tidningen.

Fönsterbolaget Inwido har inte haft någon rolig kursutveckling under de senaste åren, men nu kan det ha uppstått ett bra läge för ”den priskänslige fyndjägaren”, heter det i analysen.

”Rekommendationen slutar på köp för den som vågar med riktkurs 82 kronor, vilket ger en tvåsiffrig uppsida”, skriver Aktiespararen om Inwido som handlas kring 70 kronor för närvarande.

Doro utvecklas åt rätt håll, enligt Aktiespararen som tycker att ”tiden är inne” för att bolaget att få en rättvisande värdering. Riktkursen landar på 55 kronor, att ställa på rådande nivåer om 47 kronor.

Immunovias kommande produktlansering ”blåser nog nytt liv i aktien”, tror tidningen som sätter diagnosen ”köp upp till 180 kronor”. Aktien står i 130 kronor i dagsläget.

”Förr eller senare” kommer det danska smyckesbolaget Pandora komma upp i värde.

”I en normal marknad bör Pandora ha förutsättningar att värderasupp med 20 procent under kommande år”, preciserar Aktiespararen i analysen.

På lång sikt är både SCA och Stora Enso köpvärda, menar tidningen vidare. Den senare är mer konjunkturkänslig på kortare sikt.

”Köp och behåll blir rådet för SCA. Den som köper Stora Enso i en kursdipp gör också en hållbar investering”, skriver tidningen.

Trots den senaste tiden kursuppgång i taktätningsbolaget Nordic Waterproofing finns det mer uppsida i aktien, enligt Aktiespararen som lovordar bolagets starka marknadsposition, goda kassagenerering och de förbättrade marginalerna. Riktkursen sätts till 115 kronor, 13 procent högre än kursen under torsdagen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.