Aktiespararna rekommenderar acceptera det höjda budet på Axkid

Budgivaren Caution AX Bidco höjde den 25 januari sitt uppköpsbud på samtliga aktier i bilbarnstoltillverkaren Axkid till 18 kronor per aktie, från tidigare 14,50 kronor. Budet kan inte höjas ytterligare. Bakom budgivaren står Axkids vd, styrelse och SEB Private Equity.
Axkid
.
Aktiespararna rekommenderade sina medlemmar att avvisa det tidigare budet, men anser att det höjda budet är på en acceptabel nivå. Det framgår av ett pressmeddelande.

“Det finns därtill en oro för hur ledningens engagemang ska påverkas av ett misslyckat bud och de konsekvenser det kan få för bolagets utveckling. Sammantaget blir det därför en alltför stor chansning att avstå det höjda budet. Aktiespararna rekommenderar därför sina medlemmar att acceptera budet”, skriver intresseorganisationen.

Ingen i Axkids styrelse är att anse som oberoende gentemot budgivaren, varpå styrelsen inte gjort något uttalande om budet. Grant Thornton, som avgivit en fairness opinion, anser att budet är finansiellt skäligt. Anmälningstiden i uppköpsbudet löper ut den 9 februari.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Invesco