Aktiespararna rekommenderar acceptera det höjda budet på Recipharm

Riskkapitalbolaget EQT höjde i slutet av januari sitt uppköpsbud på läkemedelsbolaget Recipharm till 232 kronor per aktie från tidigare 220 kronor.
Aktiespararna rekommenderar acceptera det höjda budet på Recipharm - piller-recipharm-affarsvarlden-700_binary_6872635.png
Nivån på det höjda budet har EQT landat i efter samtal med den oberoende styrelsen i Recipharm och de större institutionella ägarna i bolaget. Den oberoende styrelsen rekommenderar det höjda budet och ett antal institutionella ägare har också kommunicerat att de ämnar acceptera budet. Anmälningstiden i budet löper ut den 12 februari.

”Aktiespararna tycker att det höjda budet på ett bättre sätt speglar bolagets värde och att budet nu värderar bolaget på ett rimligt sätt för en kontraktstillverkare. Sammantaget ser Aktiespararna därför det höjda budet som ett bra tillfälle att ta hem pengarna i Recipharm och rekommenderar därför medlemmar att acceptera budet”, skriver Aktiespararna i ett pressmeddelande.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco