Ålandsbanken om New Wave: ”Attraktiv kurspotential i år och framåt”

Varumärkesbolaget New Wave har en bevisad förmåga att växa sin affär även under tuffare tider, skriver Ålandsbanken som har en fortsatt positiv syn på aktien.
Ålandsbanken om New Wave: ”Attraktiv kurspotential i år och framåt” - Torsten Jansson, New Wave Group
Torsten Jansson, grundare och huvudägare av New Wave Group. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Vidare har bolaget hanterat sin kostnadsmassa väl efter den åtstramning som pandemin skapade. Det skriver Ålandsbanken i ett morgonbrev.

Banken pekar på att värderingen är P/E 10,9x respektive EV/ebit 10x för 2024, enligt konsensus. Det gör att banken ser en attraktiv kurspotential för aktien i år och framåt.

Därtill ser förutsättningarna bra ut för New Wave att kunna generera en tillväxt i nivå med 2023 eller högre även de kommande 2 till 3 åren, ”varför tillväxtestimaten för 2024 och 2025 på 5% respektive 7% ser ganska försiktiga ut.”

Sammanfattningsvis har banken en fortsatt positiv syn på New Wave.

Här hittar du de senaste köpråden för svenska aktier.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.