Alla Affärsvärldens analyser vecka 29

Analyser av Björn Borg, Diös, Castellum, Ambea, Aker BP, Betsson, Spacett, C-Rad, Attendo samt Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 29 - Vecka29.2022

Björn Borg

Efter succéåret 2021 har Björn Borg haft det motigare på börsen. Nu värderas aktien lockande lågt. Finns det chans till en uppåtstuds i aktien?

Diös

Med en av fastighetssektorns kortaste räntebindningar kommer Diös vara ett av de allra första bolagen att känna av de högre räntorna. Det ändrar dock inte bilden av Diös som en billig aktie.

Castellum

Stockholmsbörsens största kontorsfastighetsbolag handlas med nästan 50% rabatt. Men med de troliga nedskrivningar som väntar så försvinner en del av lockelsen. Särskilt om börsen (lite orättvist) envisas med att kräva en extra Rutgerrabatt.

Ambea

Stockholmsbörsens omsorgsbolag är hårt pressade. I fallet Ambea behöver mycket slå fel för att det ska finnas ytterligare nedsida. Extra bra kan det bli om lönsamheten hålls uppe i affärsområdet Nytida eller om Norge äntligen vänder.

Aker BP

Efter en storaffär med Lundin Energy så är Aker BP nu Norges största oljebolag efter halvstatliga Equinor (f.d. Statoil). Aker BP har tillgångar av toppkvalitet och aktien har lägre risk än sektorn i stort. En del av detta är dock inprisat i aktien.

Betsson

Speloperatören Betsson har lyckats kompensera intäktstappet från Nederländerna på ett imponerande vis. Bolaget har ett starkt tillväxtmomentum i Latinamerika.

Spacett

SPAC-bolaget Spacett slår till med förvärv av en hemelektronikdistributör med bra direktavkastning. Är aktien köpvärd?

C-Rad

Utmaningar med installationer gjorde att omsättningen var oförändrad under årets första halvår. Orderingången steg dock kraftigt. Att både VD och finanschef skall lämna har pressat aktien.

Attendo

Omsorgsbolaget presenterade igår ett svagt andra kvartal lönsamhetsmässigt. Nu riktas blickarna mot fortsatta finska avtalsförhandlingar som behöver fortsätta på inslagen väg.

Afv-portföljen

Efter bud på två av portföljbolagen i Afv-portföljen har andelen kassa ökat. Vi parkerar nu en del av kassan i två nya innehav där vi ser begränsad nedsida och kanske en stor potentiell uppsida.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Intressanta transaktioner har bland annat skett i SBB, Castellum, Eniro, Bonesupport, Bactiguard och Desenio.

Råduppföljning

Inga av veckans aktier uppvisade positiv avkastning i veckans uppföljning. Sämst gick nykomlingarna Lohilo (-85%) och Vimian (-56%).

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.