Alla Affärsvärldens analyser vecka 30

Analyser av: Essity, Nyfosa, Veoneer, Hanza Holding, Nelly Group, Pierce Group, Atvexa och MedCap samt Buy&Hold-portföljen, Utdelningsportföljen och Råduppföljning.

Essity

Tillväxten för hygienkoncernen borde accelerera när samhällen världen över öppnar upp. Ett ökat fokus på hygien och hälsa är en långsiktig värdedrivare för Essity.

Nyfosa

Fastighetsbolaget har växt rejält sedan avknoppningen från Hemfosa och expanderar nu för fullt bland annat i Finland. Om aktien är dyr eller billig beror dock lite på vad man jämför den med.

Veoneer

Det är inte otänkbart att det kommer högre bud på Veoneer. Den som äger aktien kan behålla i hopp om det. Men långsiktigt bör pengarna investeras i en annan säkerhetsaktie.

Hanza Holding

Kontraktstillverkaren Hanza börjar få ordning på rörelsemarginalen i segmentet övriga marknader. Huvudmarknaderna fortsätter att gå bra och ledningen söker nya förvärv.

Nelly Group

Klädhandlaren Nelly växer inte alls lika fort som börsens andra e-handelsbolag. Värderingen är dock därefter. En lagerflytt till Borås skall spara 35 Mkr i kostnader per år. Får bolaget dessutom i gång tillväxten är uppsidan betydande.

Pierce Group

E-handelsbolaget Pierce har gått kursmässigt bra sedan börsnoteringen i mars. Nu behöver man se mycket långsiktigt på möjligheterna för att köpa aktien.

Atvexa

Den svenska marknaden för friskolor är mycket fragmenterad. Atvexa har en fin tillväxthistorik och fortsatt goda möjligheter till förvärv. Att VD lämnar är en kortsiktig risk.

MedCap

Hälsovårdskonglomeratet MedCap redovisar ett stabilt andra kvartal. Kan ledningen accelerera förvärvstempot framöver och MedCap-aktien få en släng av serieförvärvarnas värdering är uppsidan stor.

Buy&Hold-portföljen

Portföljen ökar i fyra gamla favoriter och hoppas på nya bud i Veoneer.

Utdelningsportföljen

Fallande marknadsräntor har bidragit till fortsatt stark utveckling för Afv:s Utdelningsportfölj.

Råduppföljning

Köprådet i Bufab utvecklades starkt. Bland omgångens neutrala råd stack hjälmbolaget och tillväxtraketen Mips ut. Både Catena Media och Dedicare har fått revansch, såväl operativt som på börsen.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: