Alla Börsplus analyser vecka 26

Analyser av: Traton, Volvo, Dextech Medical, Hästkällaren, RNB, Contextvision, Lindab, Inhalation Sciences samt Buy and Hold-portföljen, rådändring och råduppföljning.
Alla Börsplus analyser vecka 26 - cc129983-172c-409e-b73e-b57bb32270c1fitcroph450q80upscaletruew800s16af9de98f7cc97ab76bb8d8c1ed27b49a3834ee

Traton

Scania kommer tillbaka till börsen i form av Volksvagen-ägda Traton och har rejäl vind i ryggen efter succéstart med sin nya lastbilsmodell. I bakgrunden lurar risken att marknaden håller på att toppa ur Tratons låga prislapp kompenserar för det. Sista teckningsdag: 190627

Volvo

Fordonsjätten har senaste åren höjt sig på ett imponerande sätt – men investerare verkar inte helt lita på att nuvarande lönsamhet är långsiktigt uthållig. Det är nog en sund inställning. Men om börsen på allvar börjar tro på rörelsemarginaler i närheten av bolagets mål är aktien för billig.

Dextech

DexTech genomför en mindre företrädesemission för att stärka krigskassan. Kommande år ligger fokus på att säkerställa den bästa möjliga licensaffären för OsteoDex som visat effekt vid prostatacancer i en framgångsrik fas IIb-studie.

Hästkällaren

Noteringsaktuella Hästkällaren är en återförsäljare av hästrelaterade produkter. Intäkterna är ännu små men ambitionerna stora. Sista teckningsdag: 190702

RNB

RNB faller efter en svag rapport till nya bottennoteringar på börsen. Samtidigt går arbetet med att separera de tre större enheterna i koncernen mot sitt slut – vilket sänker kostnaderna men framför allt öppnar för strukturaffärer. Finns det underskattat värde här?

Contextvision

Medicinteknikbolaget Contextvision har en höglönsam kärnaffär vilket dock döljs av tillväxtsatsningar inom det nya affärsbenet digital patologi. Om nysatsningen blir bra är uppsidan i aktien riktigt lockande. Vi köper en post till Börsplusportföljen.

Lindab

Ventilationsbolaget har ett fint år bakom sig. Kan Lindab nå sitt rörelsemarginalmål på 10 procent finns fortsatt stor uppsida i aktien.

Inhalation Sciences

En imponerande kundlista talar för att Inhalation Sciences system för analys av inandningsluft har en plats på marknaden. Omsättningen ska dubblas i år och nästa år ska bolaget vara kassaflödespositivt. Vi tror att Inhalation har en rimlig chans att lyckas.

Råduppföljning

Rådändring: Litium

Buy and Hold-portföljen

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.