Allt färre tror på en börsnedgång

Avanza Banks sparindikator visar att allt färre tror på en sjunkande börs det kommande året.

Nätmäklaren Avanza Banks sparindikator för första kvartalet 2019 indikerar att fler privatpersoner tror på en sjunkande än stigande börs det kommande året. 

Det visar en ny Sifo-undersökning med 1 104 svarande som publiceras idag, enligt ett pressmeddelande.

Privatpersonerna svarar på frågan om vad de tror om Stockholmsbörsens utveckling de kommande tolv månader. 

Av dessa uppger 27 procent att de räknar med sjunkande börs, vilket dock är 10 procentenheter färre från föregående kvartal.

16 procent ser börsen att stiga och här handlar det om en ökning med 3 procentenheter.

Andelen som tror på oförändrad börs är 18 procent, en ökning med 5 procentenheter från förra kvartalet. Och slutligen har 40 procent ingen uppfattning, jämfört med 38 procent förra kvartalet.

Avanzas sparindikator, som definieras som skillnaden mellan andelen som tror på stigande respektive sjunkande börs kommande tolv månader, förbättras därmed till -11, jämfört med -24 förra kvartalet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här