Altor och Stena Adactum lägger bud på Gunnebo

Altor och Stena Adactum lämnar ett rekommenderat kontanterbjudande om 25 kronor per aktie till aktieägarna i säkerhetsbolaget Gunnebo. Det framgår av ett pressmeddelande.
Altor Fund Manager och Stena Adactum genom GB Holdco offentliggör ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Gunnebo på 25 kronor per aktie.

Det totala värdet av erbjudandet, baserat på de 70,75 kronor per aktie i Gunnebo som inte
direkt eller indirekt ägs av GB Holdco eller dess närstående parter, uppgår till 1 769 miljoner kronor.

Budkursen innebär en premie på 33 procent i förhållande till stängningskursen i fredags.
Det är en premie på 32 procent räknat på den volymvägda genomsnittliga betalkursen för aktierna under de tio senaste handelsdagarna före budet och en premie på 31 procent räknat på den volymvägda genomsnittliga betalkursen för aktierna under de 90 senaste handelsdagarna före budet.

GB Holdco kommer inte att höja vederlaget om 25 kronor i erbjudandet. Genom detta uttalande kan GB Holdco, i enlighet med Nasdaq Stockholms Takeover-regler, inte höja vederlaget i erbjudandet.

Styrelsen för Gunnebo rekommenderar enhälligt Gunnebos aktieägare att acceptera erbjudandet. Rekommendationen stöds av en fairness opinion från SEB.

Storägarna Vätterledens Invest med närstående och If Skadeförsäkring med sammanlagt 30 procent av aktierna och rösterna i Gunnebo, har åtagit sig att acceptera erbjudandet på vissa villkor. Tillsammans med de aktier som redan innehas av Stena Adactum, 26 procent) har GB Holdco erhållit åtaganden avseende 56 procent av kapitalet och rösterna i Gunnebo.

Stena Adactum har åtagit sig att exklusivt samarbeta med Altor vid genomförandet av erbjudandet till aktieägarna i Gunnebo.

Acceptfristen för erbjudandet beräknas starta den 1 oktober 2020 och avslutas den 12 november 2020.