AMF storköper aktier i Swedbank

Tjänstepensionsbolaget AMF nettoköpte nära 3 miljoner aktier i Swedbank under mars.

Tillsammans med köp av drygt 600.000 aktier under februari har bankens femte största ägare ökat ägandet från 4,4 procent i slutet av januari till 4,7 procent vid kvartalsskiftet.

Det framgår av ägardatatjänsten Holdings.

Även Swedbank Robur, fjärde största ägare i banken, ökade innehavet under mars – med knappt 1 miljon aktier till ett ägande om 4,8 procent av kapitalet.

På nettosäljsidan under den gångna månaden återfanns SEB Fonder, som sålde nära 5 miljoner aktier efter försäljning av drygt 7 miljoner Swedbankaktier i februari. Därmed har SEB Fonders ägande i Swedbank på två månader dragits ned från drygt 2 procent till knappt 1 procent av kapitalet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.