Analyshus skruvar upp riktkurs för Cibus

Efter en kvartalsrapport som bland annat bjöd på ett högre driftnetto än väntat, har flera analyshus nu justerat upp sina vinstestimat och riktkurser för Cibus.

Det framgår av ett antal analyser av det First North-listade fastighetsbolaget, som har sitt fokus på dagligvarufastigheter i Norden.

Pareto skriver i en analys att rapporten för det första kvartalet var bättre än förväntat på de flesta punkterna, och förväntar sig att Cibus kan komma att köpa fastigheter till ett värde av 50 miljoner euro under såväl 2020 som 2021.

“Dock skulle förvärvstakten kunna vara ännu högre eftersom Cibus kassaflödesprofil är väldigt stark”, skriver Pareto som upprepar sin köprekommendation och höjer riktkursen till 130 kronor från tidigare 122 kronor.

Pareto får medhåll i sin optimistiska syn på Cibus förvärvsförmåga av Evli Bank som menar att bolaget, som redan har aviserat fastighetsköp till ett värde av 30 miljoner euro hittills i år, är på god väg att nå målet om 50 miljoner euro i investeringar i dagligvarufastigheter per år redan under innevarande år.

“Därför uppdaterar vi våra estimat från kvartal tre och framåt”, skriver banken och justerar upp riktkursen till 125 kronor från tidigare 120, med bibehållen rekommendation behåll.

I en uppdragsanalys skriver Nordea att Cibus första kvartal var i linje med bankens förväntningar, och lyfter, förutom förvärvstakten, fram bolagets höga direktavkastning.

“Vi menar att Cibus, som är på väg mot en direktavkastning på 7,9 procent räknat på 2019 års estimat, är väl positionerade för att öka utdelningen med 5 procent per år och samtidigt investera 50 miljoner euro i årligen i nya dagligvarufastigheter”, skriver Nordea och sätter en riktkurs i intervallet 115-135 kronor per aktie.

Även SEB håller med kollegan Nordea om att tillväxt kommer att ge stöd för fortsatt ökning av utdelningen, och i en uppdragsanalys betald av Cibus ökar Nordea sina vinstestimat för åren 2019 till 2021 med 2 procent, vilket ger en rimlig värdering av bolaget i intervallet 125-140 kronor per aktie.

Cibus aktie, som noterades till teckningskursen 10 euro för lite drygt ett år sedan, var upp närmare 4 procent på fredagen till kursen 124 kronor. Sedan årsskiftet har aktien stigit knappt 20 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.