Analytiker oense om recessionsrisk från coronavirus

Inte ens inom företag verkar analytiker kunna komma överens om hur stor ekonomisk risk coronavirusepidemin utgör.

JP Morgans chefsstrateg för USA-aktier, Dubravko Lakos-Bujas, anser att ”marknaden har gått före och prisat in ett alltför negativt scenario” och tror att S&P 500 fortfarande kan avsluta året vid 3.400, skriver Dow Jones.

Men på JP Morgans Asset Management-avdelning är David Kelly, global chefsstrateg, mindre optimistisk.

”Om inte de kommande veckorna ser en markant förbättring i en eller båda dessa egenskaper verkar en recession i USA mer trolig än inte”, säger Kelly.

Till dess att investerare och analytiker lägger händerna på färska ekonomiska data de kommande veckorna så är det troligt att det kommer att finnas lite samsyn – det finns helt enkelt inte tillräckligt med information tillgänglig för att se hur mycket coronaviruset kommer att påverka den amerikanska konsumtionen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.