Analytiker om Assa Abloy-rapporten: Oro för framtida tillväxt

Assa Abloys aktie backar på en i övrigt stigande Stockholmbörs på torsdagen efter rapporten för det fjärde kvartalet.
Analytiker om Assa Abloy-rapporten: Oro för framtida tillväxt - assa-abloy-affarsvarlden-700_binary_6875855.png

“Assa Abloys rapport var exakt i linje med låga förväntningar. Dock indikerar guidningen en något försiktig syn på tillväxten på kort sikt”, skriver Pareto i en kommentar till rapporten.

Assa Abloy ger ingen formell guidning för kommande kvartal, men i rapporten skriver vd Nico Delvaux att förvärv kommer att vara den drivande tillväxtfaktorn under 2020, samt att de förvärvade Agta Records och AM Group med sina lägre marginaler kommer att späda ut koncernens marginaler.

“…vi tolkar detta som att den organiska tillväxten kommer att bli modest och att lönsamheten ska sjunka jämfört med föregående år”, skriver Morgan Stanley i en kommentar och även om analytikern inte är oroad över den övergripande prestationen, så konstateras att det är det första kvartalet på länge med så låg organisk tillväxt.

Assa Abloys aktie var vid klockan 9.30, när rapportpresentationen startade, ned drygt 3 procent på Stockholmsbörsen, som vid samma tidpunkt var upp 0,8 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.