Analytiker: Så står sig Netflix gentemot Disney+

Under tisdagen lanserades streamingtjänsten Disney+, en i raden av nya konkurrenter för Netflix, men analytiker tror inte att konkurrensen kommer slå alltför hårt mot den redan etablerade jätten.

Netflix möter alltfler utmanare. Nyligen lanserades Apple TV+ och under tisdagen släpptes Disney+. Snart följer även AT&T:s HBO Max och Comcasts Peacock.

Analytiker tror dock inte att Netflix kommer att se någon drastisk minskning av antalet användare. Det skriver CNBC.

”Netflix kommer troligtvis se ett visst inledande kundbortfall från de nya konkurrenterna – men det kommer att vara modest. Bara 5 procent i vår undersökning sa att de överväger att säga upp tjänsten till förmån för Disney+”, skriver Bank of Americas analytiker Nat Schindler i ett kundbrev.

Bank of America har också en köprekommendation på aktien, med en riktkurs på 426 dollar.

På Piotal Research har man också en köprekommendation för aktien, med en riktkurs på 400 dollar. Analysfirmans Jeffrey Wlodarczak kallar den kommande tiden ”Streamingkriget” , men menar också att analysfirman ” gillar Netflix aktie eftersom vi anser att Netflix tjänster kommer fortsätta vara ett måste för de flesta kunder”.

På Raymond James tror man att aktien kommer att återhämta sig under månaden, när investerare vänjer sig vid den utökade konkurrensen. Analysfirman har ett starkt köpråd på aktien med en riktkurs på 415 dollar.

Morgan Stanley har satt rekommendationen övervikt på aktien, med en riktkurs på 400 dollar och menar att Netflix lyckade strategier i bland annat USA gör att de även kommer lyckas på tillväxtmarknaderna.

På Cowen tror man inte att Disney+ utgör ett substitut för Netflix och heller inte att marknaden är ett nollsummespel. Rekommendationen är outperform med en riktkurs på 435 dollar.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.