Analytiker: Stark rapport från Zalando 

Klädjätten Zalando har presterat starkt under det första halvåret, menar en analytiker på investmentbanken Baader Helvea. Det rapporterar Bloomberg News som gått igenom ett antal analyser.
Analytiker: Stark rapport från Zalando  - zalando-700_binary_6845021.jpg
Helvea lyfter fram att den genomsnittliga varukorgen har ökat något, vilket är väldigt positivt.

Klädjätten Zalando redovisade under morgonen definitiva siffror för det andra kvartalet som är i linje med vad bolaget nyligen flaggat för.

Den starka lönsamhetsförbättringen i det andra kvartalet kom inte från ett ökat bruttoresultat, utan från bättre kostnadsnivåer inom marknadsföring och lagerhantering, framhåller Morgan Stanley.

Citi trycker i sin analys på att den senaste konvertibelobligationen på en miljard euro ger bolaget möjlighet att accelerera tillväxten.

Zalando lyfte själva fram under rapportpresentationen att man har inlett det tredje kvartalet väldigt starkt och att man siktar på den högre delen av prognosintervallet för detta år, givet att coronapandemin inte förvärras.

Zalando-aktien har stigit 2,3 procent på börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.