Anderssons sonderingsuppdrag förlängs till måndag

Talmannen har förlängt Magdalena Anderssons sonderingsuppdrag till måndagen den 22 november, rapporterar SVT.
Magdalena Andersson
Magdalena Andersson (S). Foto: Pontus Lundahl / TT
”Under vårt möte informerades jag om att sonderingsuppdraget går framåt men behöver ytterligare någon tid. Jag är mån om att Sverige skyndsamt ska få en ny regering men arbetet bör samtidigt inte forceras. Jag har därför givit Magdalena Andersson ytterligare några dagar till hennes uppdrag”, säger talman Andreas Norlén.

Magdalena Andersson har under en efterföljande presskonferens sagt att hon känner sig hoppfull över att nå en överenskommelse med Vänsterpartiet innan måndag.

”Jag har sträckt ut en hand till V och vi har konstruktiva samtal. Jag är redo att gör eftergifter för att komma överens, men bara om det leder till att Sverige får en regering på plats”, säger Magdalena Andersson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.