Apple faller trots rekordförsäljning

De amerikanska börserna handlas lägre en bit in handeln. Störst nedgångar noteras inom råvaror.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var klockan 16.00 ned med 0,9 procent till 16.164. Det bredare indexet S&P 500 backade med 1,1 procent till 1.910 medan tekniktunga Nasdaq Composite backade med 1,3 procent till 4.624.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med fyra punkter till 2,13 procent samtidigt som trettioårsräntan backade fem punkter till 2,91 procent.

Nedgångarna går i linje med utvecklingen i Europa där också olje- och metallsektorerna har varit svaga. Oljepriserna backar och basmetallerna handlas lägre. Marknaden oroas också av att gruvjätten Glencore rasar på Londonbörsen.

I USA har bland annat Fed-uttalanden varit i fokus när marknaden nu lägger ännu mer möda på att förstå direktionen efter det senaste penningpolitiska beskedet. Ledamoten Daniel Tarullo sade att USA:s ekonomi har momentum, men att Fed samtidigt studerar ett antal risker.

William Dudley sade att Federal Reserve troligen kommer att höja styrräntan senare i år. Charles Evans väntas tala senare under dagen.

Bland statistiken var privatkonsumtionen i USA upp med 0,4 procent i månadstakt i augusti. Privata inkomster var samtidigt upp 0,3 procent och kärnprisindex för privatkonsumtionen var upp 0,1 procent mellan månaderna. Alla utfall var i stort sett i linje med förväntningarna.

Statistik över avtalade nya husköp i augusti uppgick till -1,4 procent, mot väntade +0,5 procent. Jämfört med motsvarande månad året innan var försäljningen upp med 6,1 procent.

Aluminiumbolaget Alcoas styrelse har beslutat att dela upp bolaget i två separata börsnoterade delar – ett upstream-bolag och ett mer teknik- och innovationsintensivt bolag. Aktien stiger 2,8 procent.

Eli Lilly och Sanofi har nått en överenskommelse i en patienttvist kring insulinprodukter. Enligt förlikningen ska Eli Lilly betala royalties till Sanofi i utbyte mot licenser till vissa av Sanofis patent. Avtalet reglerar också att Eli Lilly inte ska sälja sin insulin glargine-produkt i USA förrän efter den 15 december 2016. Eli Lilly backar 2,7 procent.

Det amerikanska IT-bolaget Apple meddelade i dag att de har sålt mer än 13 miljoner exemplar av den nya mobilserien Iphone 6s och 6s Plus, tre dagar efter lanseringen. Detta är en rekordförsäljning, uppger bolaget. Aktien handlas 1,7 procent lägre.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets