Apple gör miniserie om Wework

Apple är på väg att skapa en miniserie om kontorsuthyrningsbolaget Wework, rapporterar Variety med hänvisning till källor.

Den nya serien ska vara baserad på podcast-nätverket Wonderys podcast ”WeCrashed: The Rise and Fall of Wework”.

Berättelsen om Wework är unik då det handlar om en startup som en gång i tiden värderades till nära 50 miljarder dollar. Bolaget siktade på börsen men möttes av skeptiska investerare vilket ledde till ett värderingsras, skrotad notering och betydande förluster för tidigare stora investerare så som Softbank. Företaget kom i slutändan att helt tas över Softbank medan grundarna fick sluta.

Förutom Apple finns det två andra tv-satsningar på gång kring Wework. Ett av dessa är från Chernin Entertainment och Endeavor Content som gör en egen serie baserad på Wall Street Journal-journalisterna Eliot Brown och Maureen Farrells nya bok ”Succession”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.