Applebilar skapar ”bear case” för Tesla

Att Apple ger sig in i fordonsbranschen skapar ett negativt scenario ("bear case") enligt några av finanshuset Morgan Stanleys analytiker.
Teslas Elon Musk
Teslas Elon Musk. Foto: Kiichiro Sato/TT

”Apples potentiella inträde till fordonsbranschen visar kanske det mest trovärdiga/formidabla bear case för Teslas aktie som investerare har behövt ta i akt den senaste tiden”, skriver analytikerna.

Analytikerna ger dock Tesla en köprekommendation, men sätter riktkursen på 540 dollar per aktie. Teslaaktien handlades kring 640 dollar vid 21.50-tiden.

Det skriver Bloomberg News.

Apples inträde kan även hota andra fordonstillverkare som General Motors och Ford, som, enligt analytikerna, kommer ha en tuff tid att tävla med Apple om iPhonetillverkaren ”skulle kasta sig in med hela sin vikt”.

För underleverantörer av elektronik och system för självkörande samt uppkopplade bilar kan däremot Apples planer ses som en trigger.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets