Arbetslösheten fortsätter öka snabbare i Stockholm än i landet som helhet

Arbetslösheten i Stockholms län har för 35:e veckan i rad ökat snabbare än i landet som helhet. Det visar en ny analys från Stockholms Handelskammare.
Arbetslöshet
Foto: Jessica Gow / TT
Skälet till detta är att huvudstaden är en tät miljö med inslag av resande, evenemang och stor tjänstesektor. Allt detta är områden som coronapandemin slagit hårt mot.

”Just nu är utvecklingen mycket mörk, negativ och oroande. Vissa sektorer är i dag extremt hårt pressade av en lång period med restriktioner som dessutom förstärkts ytterligare. Därför hoppas vi att regeringen också förstärker omställningsstödet och korttidspermitteringarna så att chanserna till en återhämtning bortom pandemin blir bättre”, säger Stefan Westerberg, chefsekonom på Stockholms Handelskammare.

Stockholm står idag för cirka 40% av Sveriges tillväxt och ungefär hälften av skapandet av nya jobb.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.