Laddar

Arnhult på defensiven – planerar att sälja aktier

Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management planerar att sälja både aktier och fastigheter det kommande kvartalet. Miljardären behöver hantera ett obligationslån på 1,2 mdr kr som förfaller 2025.
Arnhult på defensiven – planerar att sälja aktier - Rutger Arnhult på defensiven
Enligt senaste kvartalsrapporten planerar M2 Asset Management att avyttra aktier eller fastigheter under det kommande kvartalet.

I januari i år betalade fastighetsmiljardären Rutger Arnhults bolag M2 Asset Management tillbaka ett lån på 550 Mkr. Det senaste året har bolaget arbetat aktivt med sin balansräkning och det kommer man fortsätta med även under 2024.

“I linje med föregående år kommer år 2024 präglas av avyttringar och konsolidering”, skriver Jakob Mörndal i VD-ordet för senaste kvartalsrapporten.

Planerar försäljningar

M2 kommer alltså behöva fortsätta genomföra avyttringar framgent.

“Under kommande kvartal planeras ytterligare avyttringar av värdepapper och fastigheter”, står det i kvartalsrapporten.

I januari 2025 går ett obligationslån på 1,2 miljarder kronor till förfall, vilket kan vara ett skäl till de fortsatta behoven av avyttringar.

Den sista mars i år fanns ungefär 800 Mkr i kassan hos M2.

M2 Asset Management har en del likvida aktieinnehav till ett värde av cirka 1,3 mdr kr. Däribland i Swedbank (värde 500 Mkr), i Nordea (värde 130 Mkr) och Devyser Diagnostics (värde 390 Mkr).

Förmodligen blir det därför inte svårt för bolaget att sköta sina betalningsåtaganden i början av nästa år. Dock innebär det att marknaden kan förvänta sig en del defensiva åtgärder från M2 en tid framöver.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.