Artificial Solutions nyemission tecknad till 166%

Teknologibolaget Artificial Solutions har meddelat utfallet i sin företrädesemission. Emissionen blev övertecknad och bolaget tillförs 25,6 Mkr före emissionskostnader.
Artificial Solutions nyemission tecknad till 166% - Artificial Solutions
Artificial Solutions företrädesemission tecknades till 166% och bolaget tillförs 25 Mkr före emissionskostnader.

Totalt tecknades 96% av emissionen med stöd av teckningsrätter och 70% har tecknats utan stöd av teckningsrätter.

Det innebär att teckninggraden blev 166% och att Artificial Solutions tillförs den likvid de bad aktieägarna om: 25,6 Mkr brutto.

Emissionsguiden har tidigare skrivit om företrädesemissionen och hissade två flaggor. En för ”Bristfällig information” – eftersom bolagets memorandum saknade riskavsnitt – och en för ”Stor rabatt (initialt)”.

I den positiva vågskålen noterades att bolagets två största ägare Sven Hägerstam och SEB Stiftelsen valt att teckna sina pro rata-andelar i emissionen, som vardera uppgick till cirka 11%.

”Förutsättningarna för Artificial Solutions emission ser gynnsamma ut inför att teckningsperioden startar […]. Aktien handlas i 0,43 kr att ställa mot teckningskursen 0,15 kr”, skrev Emissionsguiden i samband med att memorandumet publicerades.

Teckningsgraden är ett kvitto på att befintliga aktieägare har känner förtroende för bolaget och affärsmöjligheterna kopplade till deras SaaS-plattform Teneo. Plattformen kan exempelvis användas till att integrera språkmodeller som Chat GTP med företags AI-kundstjänsterbjudanden.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.