Assa Abloy backar på HSBC:s sänkning

HSBC sänker sin rekommendation för låsjätten Assa Abloy till minska från behåll. Nedrevideringen görs i samband med en bredare analys av sektorn där också Schneider Electric och Schindler får sänkta rekommendationer, rapporterar Bloomberg News.
Assa Abloy
Foto: Assa Abloy
HSBC är av uppfattningen att kostnadsinflationen och pågående covid-19-störningar riskerar att neutralisera den optimism som förväntas komma från den stimulerade infrastrukturcykeln. Därmed finns det en risk att tillväxttoppen under andra kvartalet var det bästa som vi fått se.

Assa Abloy-aktien tappar 2% under fredagen på analysen.

Ett bolag som går i motsatt riktning är SKF, upp 2,1% (B-aktien), tack vare att HSBC höjt sin rekommendation till köp från behåll. Enligt banken är bolagets omvandling värd en uppgradering till köp.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets