Assa Abloy förvärvar franskt bolag

Låsbolaget Assa Abloy har via dotterbolaget HID Global förvärvat cirka 98,5 procent av aktierna i franska Evolis, enligt ett pressmeddelande.
Assa Abloy förvärvar franskt bolag - Assa Abloy
Assa Abloy. Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060

Köpeskillingen uppgår till cirka 224,9 miljoner euro, vilket motsvarar ett pris per aktie i Evolis på 43,75 euro. Säljare i affären var Cedys, samt Crédit Mutuel Equity SCR och Crédit Mutuel Innovation.

HID avser under de närmaste dagarna att registrera ett förenklat publikt erbjudande följt av en tvångsinlösen av resterande aktier i Evolis. Erbjudandet och tvångsinlösen väntas bli slutförd under fjärde kvartalet i år.

Inräknat för aktieförvärvet, erbjudandet och tvångsinlösen landar den totala köpeskillingen på cirka 228,4 miljoner kronor.

Assa Abloy tillkännagav förvärvet av Evolis i juli. Bolaget tillverkar skrivare för ID-kort och kringprodukter. Man omsatte under förra året cirka 112 miljoner euro med en stark ebit-marginal.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco