Assa Abloys vinst dyker

Assa Abloys rörelseresultat minskade till 2.751 miljoner kronor (3.246) för det första kvartalet 2020.
Nico Delvaux, vd för Assa Abloy.

Det framgår av ett pressmeddelande där bolaget släpper sina prelimära kvartalsresultat.

Omsättning under samma kvartal ökade med 3 procent till 22.173 miljoner kronor (21.505) medan den organiska tillväxten var -3 procent (5).

Enligt bolaget påverkades verksamheten och intäkterna i Asien och i synnerhet Kina väsentligt.

I resten av världen påverkades verksamheten av leveransutmaningar från och med februari, medan försäljningen inte minskade markant förrän i mars.

“På grund av spridningen av covid-19 och till följd av nedstängningen av våra huvudmarknader har starten på 2020 varit utmanande”, uppger Assas vd Nico Delvaux.

Bolaget meddelar även att flera kostnadsbesparingsåtgärder och kassaflödesinitiativ har implementerats, bland annat förkortat arbetstid, tillfälliga och permanenta uppsägningar, reseförbud, minskning av antalet konsulter samt senareläggning av projekt.

“Medan omvärlden är mycket utmanande fortsätter vi att stödja våra kunder med våra ledande accesslösningar. De påbörjade åtgärderna syftar till att vi skall vara flexibla och möjliggöra en snabb återgång till normal drift när efterfrågan förbättras”, tillägger Delvaux.

Assa Abloys fullständiga delårsrapport kommer att släppas den 29 april.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här