Mats Rahmström slutar som VD för Atlas Copco

Verkstadsbolaget Atlas Copcos VD Mats Rahmström kommer att lämna sin roll i slutet av april nästa år.
Mats Rahmström slutar som VD för Atlas Copco - Atlas Copco VD Mats Rahmström
Atlas Copco VD Mats Rahmström

Mats Rahmström har lett bolaget i sju år, samt jobbat totalt 35 år inom gruppen.

”Jag är extremt tacksam över att ha fått möjlighet att spendera merparten av min karriär så här långt inom detta fantastiska bolag, så det har inte varit ett lätt beslut”, säger Mats Rahmström i ett pressmeddelande.

Atlas Copco Group består till syvende och sist av människor som alltid letar efter nya och bättre tillvägagångssätt. Jag tror att detta är en bra tidpunkt att hitta en ny VD. Min plan är att fortsätta att arbeta efter att jag lämnar gruppen, men jag kommer att fokusera på styrelsearbete och rådgivande roller inom industrin. Jag är alldeles för nyfiken för att inte fortsätta att utmana mig själv”.

Styrelsen i Atlas Copco kommer att initiera en process för att hitta en ersättare.

Största ägare i Atlas Copco är Wallenbergarnas investmentbolag Investor, vars egna VD Johan Forssell inte alltför länge sedan meddelat sin avgång.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets