Attendo förvärvar verksamhet för 950 miljoner

Vård- och omsorgsbolaget Attendo har tecknat ett avtal om att förvärva den svenska omsorgsverksamheten från Team Olivia, exklusive personlig assistans.
Attendo förvärvar verksamhet för 950 miljoner - Attendo
Foto: Team Olivia

Bolaget skriver att förvärvet stärker Attendos position inom LSS-vård, IOF och hemtjänst i Sverige.

Köpeskillingen landar på 950 miljoner kronor på kassa och skuldfri basis och efter att affären är genomförd väntas det ge ett positivt bidrag till Attendos justerade resultat per aktie på minst 0,5 kronor, uppger bolaget.

Affären innebär också att cirka 120 omsorgsverksamheter med omkring 3 200 kunder och cirka 3 000 medarbetare kommer att bli en del av Attendos koncern.

”Den förvärvade verksamheten har en årsomsättning på cirka 1,35 miljarder kronor med ett leasejusterat rörelseresultat på cirka 130 miljoner kronor”, skriver Attendo.

De kvarvarande affärsområdena i Team Olivia, personlig assistans i Sverige samt verksamheterna i Danmark och Norge, omsätter cirka 3,7 miljarder kronor på årsbasis.

Största ägare i Team Olivia är Procuritas fjärde fond. Investeringsbolaget Byggmästare AJA Holding äger direkt och indirekt cirka 19,5% av aktierna i Team Olivia. Dessutom har Byggmästaren till Team Olivia ett utställt aktieägartillskott om cirka 72 miljoner kronor. Per den 30 september 2022 var Byggmästarens totala engagemang i Team Olivia värderat till 210 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets