Autoliv får sänkta riktkurser av Kepler och Pareto

Bilsäkerhetsjätten Autoliv får sänkta riktkurser av Kepler Cheuvreux och Pareto Securities på förväntningar om en lägre bilproduktion i närtid.
Autoliv
Detta har gjort att Kepler Cheuvreux nu har resultatförväntningar som understiger de prognoser som ledningen gett.

”Ihållande produktionsstörningar och ogynnsamma råvarukostnader bör väsentligt påverka Autolivs resultat. Det kommer i sin tur att leda till en sänkt prognos i samband med det tredje kvartalet, bedömer vi. Vi upprepar rekommendationen behåll och sänker riktkursen till 86 dollar (96)”, skriver analyshuset.

Pareto anser också att den svaga bilproduktionen kommer påverka organisk tillväxt och resultat negativt på kort sikt. Samtidigt anser man att detta problem är i hög grad redan diskonterad i aktiepriset och tros inte komma att förvärras ytterligare.

Pareto sänker riktkursen till 910 kronor (1 000), men det motsvarar fortsatt en uppsida på nästan 25%. Köp upprepas.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco