Avanza prickar prognoserna

Internetmäklaren Avanza redovisar ett rörelseresultat på 71 miljoner kronor (73) för det tredje kvartalet 2014.

Enligt SME Direkt låg förväntningarna på just 71 miljoner kronor.

Nettoresultatet var 60 miljoner (62) eller 2,10 kronor per aktie efter full utspädning (2,15).

Intäkterna uppgick till 166 miljoner (148).

Avanzas resultaträkning i det tredje kvartalet belastades med en engångspost om 8 miljoner kronor avseende moms som härrör till perioden 2010 till 2012, vilket bolaget flaggade för redan i andra kvartalet.

Det framgår av delårsrapporten.

“Investeringen i mobila tjänster tillsammans med engångskostnaden för moms är anledningen till att vår kostnadsökningstakt uppskattas bli 7 procent för 2014, något högre än de 6 procent vi kommunicerade i andra kvartalet”, skriver bolagets vd Martin Tivéus.

Planen om en kostnadsökningstakt mellan 6-8 procent för 2015 ligger dock fast, påpekar Avanza-chefen.

“Det gör även den tillväxtambition som jag nämnde i delårsrapporten för andra kvartalet om 30.000-40.000 nya kunder per år och en andel om minst 7 procent av nettoinflödet till den svenska sparmarknaden.”

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.