Bank of Americas krisprognos – tillväxten den lägsta sedan finanskrisen

Bank of America sänker den globala tillväxtprognosen till 2,8 procent under 2020 på grund av coronaviruset.

Det är första gången tillväxten väntas understiga 3 procent sedan finanskrisen. Prognosen är också den svagaste för tillväxten sedan just finanskrisens dagar.

Enligt banken finns det risk för påverkan på den globala försörjningskedjan från störningar i Kina orsakade av viruset. Vidare ser banken motvindar i färre turister till Asien så väl som virusutbrott i enstaka länder med potential att skada sentimentet.

För Kinas del revideras tillväxtprognosen till 5,2 procent från tidigare 5,6 procent. Kina växte med 6,1 procent under 2019, vilket var den svagaste tillväxttakten på nästan tre årtionden.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här